Tandimplantat

Om du har drabbats av tandförlust kanske du funderar på vilka alternativ du har för att ersätta de saknade tänderna. Ett populärt val är tandimplantat, som är en permanent lösning som kan återställa både utseende och funktion hos de saknade tänderna. Men vad exakt är tandimplantat? Låt oss lära oss mer om dem.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en konstgjord tandrot av titan som operativt implanteras i käkbenet. En ersättningstand (en så kallad krona) fästs sedan på implantatet. Den vanligaste typen av tandimplantat består av två delar – en implantatskruv som ersätter roten på en naturlig tand och en porslinskrona som ersätter den synliga delen av tanden.

tandvårdsstödet

Hur fungerar implantat?

Själva implantatet fungerar som ett ankare för dina nya ersättningständer, så det måste placeras direkt i käkbenet för att vara säkert och stabilt. Denna process tar flera månader eftersom det krävs tid för ditt ben att läka runt implantatet innan det kan hålla den nya konstgjorda tanden på plats. När denna läkningsprocess är klar kommer din tandläkare att fästa en porslinskrona på toppen av implantatet och ge dig ditt helt nya leende tillbaka!

Är implantat rätt för mig?

Tandimplantat är ett av de mest effektiva sätten att ersätta saknade tänder eftersom de ser ut och känns precis som naturliga tänder. De bidrar också till att bevara din naturliga ansiktsstruktur och förhindra benförlust i områden där tänder har förlorats eller tagits bort. Dessutom ger de bättre stöd för proteser än vad traditionella broar eller delproteser gör. Detta gör dem till ett utmärkt alternativ för dem som vill ha en mer permanent lösning på problemet med saknade tänder. Det är dock viktigt att notera att inte alla är berättigade till tandimplantat på grund av medicinska skäl eller problem med käkbenets täthet, så se till att du rådgör med din tandläkare innan du fattar beslut om huruvida de är rätt för dig eller inte!

specialisttandvård

Permanent lösning

Det är ett av de bästa alternativen för att ersätta saknade tänder eftersom de ser ut och känns som naturliga tänder och samtidigt ger bättre stöd än vad traditionella broar eller delproteser gör. Och även om inte alla är berättigade till dem på grund av medicinska skäl eller problem med käkbenets täthet kan de ändå vara ett utmärkt val om du letar efter en mer permanent lösning för att åtgärda eventuella luckor i ditt leende. Se till att prata med din tandläkare innan du fattar beslut om huruvida tandimplantat är rätt för dig eller inte!