Estetisk tandvård

Estetisk tandvård är en gren av tandvården som fokuserar på att förbättra utseendet på dina tänder och ditt leende. Om du är missnöjd med hur dina tänder ser ut kan estetisk tandvård hjälpa dig.

Vad är estetisk tandvård?

Estetiska tandvårdsåtgärder är vanligtvis elektiva, vilket innebär att de inte är medicinskt nödvändiga, men kan ändå vara fördelaktiga för din munhälsa. Tidigare handlade tandvård om funktionalitet. Så länge dina tänder var friska och kunde göra sitt jobb var det allt som betydde något. Tiderna har dock förändrats och nu börjar människor bry sig mer om hur deras tänder ser ut. Denna nya våg av tänkande har gett upphov till estetisk tandvård.

Estetisk tandvård är en gren av tandvården som fokuserar på att förbättra utseendet på dina tänder och ditt leende. Det finns många olika estetiska tandvårdsprocedurer tillgängliga, allt från enkla behandlingar som tandblekning till mer komplexa procedurer som porslinsfasader. Om du överväger en estetisk tandvårdsprocedur, se till att prata med din tandläkare om vilket alternativ som är bäst för dig.

Estetisk tandvård är inte längre bara för Hollywoodkändisar eller modeller. Alla som vill förbättra sitt leendes utseende kan dra nytta av denna typ av tandvård. Oavsett om du vill bleka dina tänder eller bli av med luckor i ditt leende kan estetisk tandvård hjälpa dig att uppnå de resultat du önskar.

tandblekning

Tandblekning

Tandblekning är en av de mest populära estetiska tandvårdsmetoderna. Vid detta förfarande används blekmedel för att avlägsna fläckar och missfärgningar från dina tänder, vilket ger dig ett ljusare leende.

Tandblekning kan göras hemma med hjälp av receptfria produkter eller på kontoret av en tandläkare.

Tandblekning hos en tandläkare är dyrare men ger bättre resultat än hembehandlingar. Om du funderar på att bleka tänderna, se till att prata med din tandläkare om vilket alternativ som är bäst för dig.

Porslinsfasader

Porslinsfasader är tunna bitar av porslin som fästs på framsidan av dina tänder. Faner kan användas för att förbättra utseendet på dina tänder och ditt leende.

Porslinsfasader är ett dyrare alternativ men kan hålla i många år med rätt skötsel. Om du överväger porslinsfasader, se till att prata med din tandläkare om vilket alternativ som är bäst för dig.